Vicon Andex 1254 afgeleverd.

Met een totale werkbreedte van 12.5 m en een lage vermogensbehoefte voldoet Vicon aan de toenemende vraag naar meer (hark)capaciteit bij melkveehouders.

De hark is voorzien van 12 tandarmen per rotor, waarbij de achterste rotoren meer rotorsnelheid geven dan de voorste, waardoor de hoge capaciteit gegarandeerd blijft. De hydraulische werkbreedte verstelling van 10.0 tot 12.5 m maakt het mogelijk om ook op kleinere percelen goed uit de voeten te kunnen en de zwadbreedte af te stemmen aan de pick-up van de pers, opraapwagen of hakselaar.

Dankzij de lage vermogensbehoefte, kan de Andex 1254 gemakkelijk uit de voeten met kleinere tractoren vanaf 80 pk. De aansturing gaat via een eenvoudige elektrische voorkeuze, waardoor slechts 1 dubbelwerkend en 1 enkelwerkend hydraulisch ventiel benodigd is. Op de kopakkers wordt een slim stukje kopakkermanagement toegepast. Bij het laten zakken van de voorste rotoren, zullen na enkele ogenblikken ook de achterste rotoren automatisch zakken. Dit maakt werken met de Andex 1254 slim, gemakkelijk en efficiënt.

Deze Vicon Andex 1254 is door ons verkocht aan een loonwerker waar de vraag naar harken met grote capaciteit steeds meer kwam.

Veel succes met de nieuwe hark.

IMG_2616
IMG_2620
IMG_2629