Nieuwe Valtra t serie

Afgelopen 2 dagen was in Wörth am Main (Duitsland) de introductie van de volledig nieuwe T-Serie van Valtra. Wij als Valtra Dealer waren daar uiteraard ook aanwezig. Het programma bestond uit een introductie van de nieuwe T-serie en de daarbij behorende productinformatie. Ook hadden we de mogelijkheid om alle types zelf te testen in het veld en op de weg, dat hebben we dus ook zeker gedaan en de ervaring was echt verbazingwekkend!! Dit willen wij graag met U delen maar er komt nog meer nieuws, exclusief bij ons! Dus houd de Site goed in de gaten!

Introductie T-Serie

Valtra T4 - 3

De vierde generatie van de Valtra T-serie is een splinternieuwe tractor die vanaf de tekentafel opnieuw is ontworpen. Met een vermogen van 155 tot 250 pk en een koppel van maximaal 1000 Nm beschikken de modellen van de T-serie over voldoende power, zelfs voor veeleisende taken.

De nieuwe T-serie is leverbaar in vier varianten: Direct, Versu, Active en HiTech; de productie van het laatste model wordt volgend jaar gestart. De productie van de modellen Direct, Versu en Active is al begonnen. De nieuwe serie Active is uitgerust met een Powershift-transmissie en een mechanisch bediende Load Sensing-hydrauliek. De nieuwe modellen Versu, Active en HiTech zijn revolutionair voor wat betreft het rijden met Powershift-tractoren. Het koppelingspedaal hoeft alleen tijdens het starten van de motor te worden bediend.

Valtra T4 - 2

Met de rempedalen wordt ook de koppeling bediend: de AutoTraction automatische koppelingsfunctie is altijd actief. De automatische Powershift werkt nu met een nieuwe logica: het gaspedaal regelt niet het motortoerental maar de rijsnelheid, zoals tijdens het rijden met een traploze Direct-transmissie.

Valtra T4-4

Het automatische systeem is een belangrijk hulpmiddel bij het gebruik van door de aftakas aangedreven werktuigen, omdat de bestuurder Powershift-versnellingen kan schakelen en de snelheid gewoon met het gaspedaal kan regelen. De bestuurder houdt zijn handen dan vrij om de tractor-werktuigcombinatie te bedienen. Het Powershift-systeem heeft ook unieke kenmerken, zoals een nuttige hill-hold-functie en een hydraulische assistent, die het mogelijk maakt met de voorlader te werken. Valtra’s Powershift is een vijftraps transmissie met in totaal 20 versnellingen in vier schakelgroepen, plus 10 kruipversnellingen.

BEKIJK HIER DE NIEUWE VALTRA T VANUIT ELKE HOEK

360 banner

http://www.valtra.nl/nieuwe-T-serie.aspx