Fa. van der Vegt BV investeert in APK landbouwvoertuigen

Woensdag 13 november is de RDW op bezoek geweest om het keuringstation te toetsen. Aan de hand van strenge kwaliteitseisen van de testruimte en apparatuur is deze audit met succes doorstaan. Daarnaast zijn de gevolgde opleidingen tot keurmeester van een aantal monteurs voltooid, wat het plaatje helemaal compleet maakt!

We kunnen nu met trots mededelen dat aan Fa. van der Vegt BV de erkenning APK voor land- en bosbouwtrekkers (APK 3) is toegekend!

Aangezien zowel de markt als wet- en regelgeving de laatste jaren aan het veranderen is binnen onze sector, probeert Fa. van der Vegt BV mee te bewegen en heeft op tijd geïnvesteerd om deze stap te maken.

Vooruitstrevend ondernemen, dat is wat wij willen.
___________________________

De invoering van de APK 3 is gestart per 1 mei 2021. De APK 3 geldt voor land- en bosbouwtrekkers op wielen die sneller gaan dan 40 km/u. Een nieuwe land- of bosbouwtrekker moet na vier jaar voor het eerst worden gekeurd. Daarna moet het voertuig elke twee jaar worden gekeurd. Voor oudere land- en bosbouwtrekkers is het moment waarop ze aan de APK moeten voldoen afhankelijk van de datum van de eerste toelating van het voertuig. Voor meer informatie over wanneer een trekker APK-plichtig is zie de website van de RDW.